Tarihçe

Yüksekokulumuz Kocasinan Meslek Yüksekokulu adıyla 1991-1992 öğretim yılında Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı programıyla Tıp Fakültesi binalarında eğitime başlamıştır. Kocasinan Meslek Yüksekokulu adı, 12.01.1996 tarih ve 96.005.018 nolu Senato Kararıyla Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Kayseri'li hayırsever iş adamları Mustafa, Mehmet ve Hasan Çıkrıkçıoğlu kardeşlerin anneleri merhum Safiye Çıkrıkçıoğlu adına yaptırdıkları yeni binada 1998 yılından beri eğitime devam edilmektedir.

4000 metrekare kapalı alanda üç katlı olarak inşa edilen binada;

•13 Dershane

•6 Laboratuvar

•10 Büro

•20 Öğretim Elemanı Odası

•Okuma Salonu

•2 Konferans Salonu

•Kantin bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzda;
•2 Doçent
•5 Yardımcı Doçent
•5 Öğretim Görevlisi
•1 Eğitim - Öğretim Planlamacısı  olmak üzere toplam 13 öğretim elemanı ile
•1 Yüksekokul Sekreteri
•7 Memur
•2 Tekniker
• 4 Sözleşmeli personel olmak üzere de toplam 14 idari personel görev yapmaktadır.

Yüksekokulumuzda; Örgün öğretimde;

•Laborant ve Veteriner Sağlık

•Gıda Teknolojis

i•Bahçe Tarımı

•Organik Tarım

İkinci öğretimde;

•Gıda Teknolojisi

•Laborant ve Veteriner Sağlık olmak üzere 6 programda eğitim yapılmaktadır.

Yüksekokulumuz;

•Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkezi

•Bahçe Ziraati Araştırma ve Uygulama Merkezi (Kampus)

•Araştırma Uygulama Seraları olmak üzere 3 farklı Uygulama Merkezine sahiptir.

Mithat Paşa Mahallesinde Veteriner Fakültesi ile ortak olarak kullanılan Araştırma ve Uygulama Merkezi, Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 17-01-1995 tarih ve 12/3121/71183/2044 sayılı yazıları ile Üniversitemize tahsis edilmiştir.Bu merkez 01.01.2012 tarihinden itibaren Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi(ERUTAM)' ne devredilmiştir.

Gıda Pilot Uygulama Merkezinde günlük işlenen süt, laboratuarda rutin analizleri yapıldıktan sonra kampus içindeki satış merkezi aracılığı ile personele pazarlanmaktadır. Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından laboratuarda, uygulama amaçlı;•Peynir •Yoğurt •Tereyağı•Dondurma üretimi yapılmaktadır.

Bahçe Ziraatı programı öğrencileri için Merkez Kampüs içerisinde araştırma ve uygulama seralarında; •Fide Yetiştiriciliği •Domates • Biber•Sırık hıyar vb. sebzelerin yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Bahçe Ziraati Araştırma ve Uygulama Merkezinde ;

•Elma

• Kiraz

• Çilek

• Böğürtlen vb. meyve yetiştiriciliğinin yanında

• Ispanak

•Marul

•Turp

•Sarımsak vb. kışlık sebzeler ile

•Domates

•Hıyar

•Biber vb. yazlık sebzelerin yetiştiriciliği öğrenci uygulamaları kapsamında yapılmaktadır.

Adres : Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüs Melikgazi / KAYSERİ
Telefon : 0(352) 437 52 77
Faks : 0(352) 437 13 83
Öğrenci İşleri : 0(352) 207 66 66 /10500